Přírodní pomocníci do cestovní lékárničky: Sbalte s sebou tea-tree a dejte šanci i kotvičníku nebo guaraně

kotvicnik 1

Období letních dovolených je v plném proudu. Řada z nás se proto vydává na tuzemskou nebo zahraniční cestu. Aby nás tady nic nepřekvapilo, balíme si s sebou cestovní lékárničku. Jací přírodní pomocníci by v ní neměli chybět?

Čajovník hojí a desinfikuje

Olej z čajovníku australského, lidově nazývaný spíše tea tree, je multifunkčním pomocníkem, který vám na cestách nesmí chybět. Pečuje totiž o zdraví pokožky a sliznic, působí jako první pomoc na cesty v přírodě, desinfikuje, uklidňuje pokožku po slunění a skvělý je i pro masáž namožených svalů.

Aloe vera pomůže od popálenin

Gel z aloe vera se vyznačuje silnými protizánětlivými a antibakteriálními účinky. Na cestách se vám bude hodit v případě nejrůznějších popálenin od sluníčka, ale i v případě drobných štípanců. Obrátit se na tuhle rostlinku můžete, i když řešíte jiné potíže. Dobře si třeba poradí se zažívacími problémy (zejména se zácpou). Pokud vás trápí kašel či angína, potřete si hrudník mastí s aloe, uleví se vám.

Kotvičník vás podrží nejen v posteli

Kotvičník zemní se v tradiční medicíně využívá jako diuretikum s výrazným močopudným prostředkem. Užívá se k podoře funkce ledvin, zraku, ale zmírňuje též bolesti hlavy a pomáhá s vykašláváním. Díky tomu, že dokáže kotvičník regulovat hormonální aktivitu, hojně se využívá pro podporu normální funkce pohlavních orgánů a imunitního systému. Užívají ho i sportovci orientovaní na výkon, protože tahle všestranná bylinka pomáhá mimo jiné udržovat i tělový a svalový tonus.

Guarana nahradí nezdravé energeťáky

Pokud máte na dovolené obavy z nedostatku energie, ale chcete se vyvarovat nezdravým a předraženým energy drinkům, které jsou plné cukru, sbalte si s sebou stimulant guaranu. Tu dneska už pořídíte v kapslích, nápoji nebo třeba tabletové formě. Guarana je přírodním stimulantem, který zároveň pomáhá zmírnit únavu a zlepšit soustředění. Oproti kávě je účinek guarany o něco mírnější, zato však dlouhodobější.

Hřebíček pomůže od bolesti

Na škodu s sebou není mít i hřebíčkový olej, který se uplatní zejména v případě bolestí zubů. Při vnitřním užití podporuje zdraví dýchacích cest a kardiovaskulární soustavu. Skvělý je také jako desinfekce dutiny ústní a jistých kvalit dosahuje i při otocích a bolesti v krku. Olej má navíc antioxidační vlastnosti a podporuje zdravé trávení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.